Ik weet niet zeker of dit recept eigenlijk wel Surinaamse nasi mag heten maar het is in ieder geval een recept gebaseerd op Surinaamse nasi!? Dit recept is een variant met ingrediënten die je of al in huis hebt of gewoon in de supermarkt kan kopen.
Wil je bouillonpoeder gebruiken? Dan is hier het recept!
Ingrediënten(4 personen):
- 1 Kipfilet
- 450 g Nasi groente (Ik gebruikte een mix met rode peper)
- 1 Ui
- 6 teentjes Knoflook
- 2 cm Gember
- 350 g (Zilvervlies)rijst
- 1 tl Zwarte peper
- 1/2 tl Pimentpoeder
- 6 el Sojasaus
- 4 el Ketjap manis
- 3 tl Bouillionpoeder (Of 1 blokje)
- Klein bosje Selderij
- klein stukje Trassi (Optioneel)
Bereiding:
Kook de kip in water met 1 tl bouillon in 20 minuten gaar. Haal uit de pan en doe nu de rijst in hetzelfde water en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui, knoflook, en evt. de rode peper en rasp de gember. Bak deze samen in een ruime pan of wok in een scheutje olie. Voeg de peper, piment en bouillonpoeder toe (en evt. de trassi) samen met een scheutje water. Bak dit een paar minuten.
Scheur de kip met 2 vorken in kleine stukjes. Doe nu de rest van de groente in de pan en bak dit even mee en voeg dan ook de kip toe.
Als de rijst klaar is giet je deze af en doe deze met de sojasaus en ketjap in de pan. Roer dit alles goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de selderij fijn en roer deze er als laatste door.
wil je meer groente toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld doperwten of een nasi groentemix.