Teriyaki saus

Soms heb je gewoon zin in iets makkelijks. Een lekker wokgerecht bijvoorbeeld. Als je deze saus in de koelkast hebt staan kun je dat zo maken en hoef je geen kant-en-klare sausjes te kopen!

Ingrediënten:

  • 70 ml Sojasaus
  • 80 g Bruine basterdsuiker
  • 1 el (Rijstwijn)azijn
  • 4 cm Gember
  • 1 teentje Knoflook
  • 1-2 el Maïzena

Bereiding:

Pel de knoflook en schil de gember. Rasp deze beide.

Doe 450 ml water in een pan samen met de suiker, sojasaus, azijn, gember en knoflook. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken op laag vuur. 

Meng 1 el maïzena met 1 el koud water. Doe deze al roerend bij de saus. Is de saus nog te dun? Herhaal dit dan nog een keer. 

Gebruik de saus gelijk of laat deze afkoelen en bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *