Het is weer het seizoen voor de witte asperges! Ze zijn altijd al lekker maar met deze truffelrisotto zijn ze nog lekkerder! ?
Ingrediënten (4 personen):
- 300 g Risottorijst
- 125 ml Witte wijn
- 900 ml Bouillon
- 1 Ui
- 2 teentjes Knoflook
- 60 g Parmezaanse kaas (Geraspt)
- 15 g Roomboter
- 2 tl Truffeltapenade
- 1 kg Asperges
- 75 g Rucola
- 4 plakjes Ham
Bereiding:
Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf. Breng een grote pan water aan de kook en kook hierin de asperges in 15 minuten gaar.
Snipper de ui en de knoflook en bak deze in een scheutje olijfolie in een ruime pan. Wanneer deze glazig zijn voeg je de risotto rijst toe en bak deze mee tot ze glazig zijn. Blus af met de wijn.
Voeg nu iedere keer een scheutje van de hete bouillon toe en blijf rustig roeren tot deze helemaal is opgenomen. Wanneer de bouillon op is zet je het vuur uit en roer er de boter, parmezaanse kaas en truffeltapenade doorheen.
Snijd de ham in reepjes en verdeel de risotto, asperges, rucola en ham over de borden