Super lekker vind ik het om zalm te eten. Maar soms wordt die toch wat droog als je hem in de pan bakt. Daarom maak ik het vaak in de oven! Super makkelijk en je kunt variëren zoveel als je wilt!
Ingrediënten(1 persoon):
Knoflook-honing zalm
- 1 zalmfilet
- Halve citroen
- 1 el boter
- 1 tl honing
- 1 (klein) teentje knoflook
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl tijm
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje. Snijd de citroen in plakjes en leg deze op een stuk aluminiumfolie. Strooi wat peper en zout over de zalmfilet en leg deze op de citroenschijfjes. Pers de knoflook uit en doe deze in een kom met de gesmolten boter, honing, oregano en tijm. Roer goed door en giet dit over de zalm. Vouw nu het aluminiumfolie dicht, zodat de zalm in een pakketje zit, en zet deze voor 20 minuten in de oven. Deze zalm is heerlijk met gebakken aardappeltjes en een salade!
Teriyaki zalm
- 1 el ketjap
- 1 el honing
- 1/2 tl sesamolie
Leg de zalm in een stukje aluminiumfolie en bestrooi met peper en zout. Meng alle ingrediënten en giet dit over de zalm. Vouw de folie dicht tot een pakketje en zet de zalm voor 20 min in de oven van 180 graden Celsius. Eet deze zalm bijvoorbeeld met wat noedels en broccoli.
Chili zalm
- 1 el chilisaus
Leg de zalm in een stukje aluminiumfolie en bestrooi met peper en zout. Smeer de zalm in met de chilisaus. Vouw de folie dicht tot een pakketje en zet de zalm voor 20 min in de oven van 180 graden Celsius. Deze variant smaakt heerlijk met wat rijst en sperziebonen.
Lekker met gebakken aardappels en een salade!
Kook je voor meer mensen? Maak dan gewoon een groter pakket!